Spoelen Automatische Versnellingsbak

Door een automatische transmissie te spoelen kunnen bepaalde klachten snel en eenvoudig verholpen worden. Preventief spoelen zorgt er daarnaast voor dat de versnellingsbak in goede conditie blijft verkeren.

Door de automaat te spoelen wordt de oude verontreinigde olie uit de bak gehaald en nieuwe olie erin gebracht. Bij het spoelen wordt een reinigingsmiddel toegevoegd via het apparaat en wordt al het vuil los geweekt en komt mee met de oude olie.

Wanneer alle olie uit de automaat is raden wij aan om de filter in de transmissie te vervangen, zo kunnen we eens in de transmissie gaan kijken of er al dan niet zichtbare mechanische schade opgetreden is.

Wanneer moet er preventief gespoeld worden? DSCN011422

Om zo weinig mogelijk problemen te hebben met uw automatisch geschakelde wagen raden wij aan om de transmissie alle 120.000km te laten spoelen. Hierdoor wordt ook de levensduur van uw automaat verlengd.

Wat te doen als er problemen met de automatische transmissie voorkomen?

Zolang er geen mechanische schade aan de transmissie opgetreden is kunnen veel problemen opgelost worden met het spoelen. Wanneer er al schade is ontstaan is dan volstaat het spoelen niet meer om het probleem op te lossen. Dan is verdere diagnose nodig om het probleem op te sporen en deze op te lossen.

Wat te doen wanneer de wagen schokt of soms problemen geeft op de automatische transmissie?

Neem contact met ons op of kom langs bij ons in de garage, Wij zullen kijken wat we kunnen doen voor u.

Wenst u meer info of wilt u een afspraak maken? Aarzel niet en neem met ons contact op .